Ką verta žinoti nuomojantis mašiną

Lietuvoje esant skirtingiems metų laikams, automobilių nuoma yra tikrai paklausi paslauga. Nesvarbu, ar tai automobiliu nuoma Kaune, ar Vilniuje, ar Klaipėdoje, tačiau žmonėms didesniuose miestuose jos vis prireikia. Nuomos įmonė http://www.carent.lt siūlo daug įvairių pasirinkimų. Galima nuomotis skirtingas mašinas, mikroautobusus. Paprastai kuo ilgesniam laikui nuomojiesi, tuo būna pigiau. Kokios yra nuomos sąlygos ir taisyklės?

Vairuotojams

Automobilių nuomaPirmiausia yra keliami tam tikri reikalavimai vairuotojams, siekiant įsitikinti, kad automobilių nuoma bus suteikta to tikrai vertam ir patikimam vairuotojui. Pirmasis reikalavimas yra standartinis – tai vairavimo stažas. Nesvarbu, ar nuomositės mašiną kur nors užsienyje, ar tą darysite mūsų mielame Kaune, visada bus žiūrima į vairuotojo stažą. Nors populiariausia yra lengvųjų automobilių nuoma, tačiau gali tekti nuomotis ir kitas mašinas. Kiekviena mašinų kategorija turi savo reikalavimus, koks privalo būti stažas. Galima sakyti, nevažiuosi tiesiog ką tik išsilaikęs teises. Taip pat reikia ir turėti tas teises atitinkamai kategorijai vairuoti. Net jeigu 10 metų vairuoti lengvąją mašiną, tačiau neturėdamas teisių vairuoti autobusui, jo nuoma tau nebus suteikta.

Skaityti toliau: Ką verta žinoti nuomojantis mašiną

Kaip skolintis, kad paskola dirbtų jums, o ne prieš jus

Šiais laikais yra atsiradę daugybė finansinių ir kreditingumo įmonių, kurios siūlo ir paskolas, ir greituosius kreditus. Kas yra greitieji kreditai, lengvai sužinosite paskaitę kreditų bendrovių puslapius, pavyzdžiui, čia: https://www.credit24.lt/kreditai.html. Kaip matome, juos pasiimti labai lengva. Tačiau ar visada reikia? Šį kartą patariame, kaip skolintis, kad kreditai ir paskola iš tiesų dirbtų jums, o ne prieš jus.

Visada sumokėkite sąskaitas

Credit24Pirmasis patarimas bus susijęs su tuo, kaip neįsigyti įpročio skolintis nesulaukiant algos. Kartais mes gavę atlyginimą neskubame jo išskirstyti visiems būtiniems dalykams. Tačiau yra toks pavojus. Kuo ilgiau alga guli jūsų sąskaitoje, tuo daugiau rizikos atsiranda, kad ta suma bus iššvaistyta. Tad visada, vos tik gavę atlyginimą, iškart susimokėkite visas sąskaitas, nelaukite mėnesio pabaigos. Gal algą gaunate mėnesio 10 dieną, o sąskaitas paprastai apmokate tik mėnesio 28 sąskaitą. Nuo šiol mokėkite iškart. Taip, tai skaudus pinigų pamažėjimas sąskaitoje, bet kam džiaugtis pinigais, kuriuos vis tiek turėsite išleisti būtinoms reikmėms? Jau geriau matyti tiesą – kiek iš tiesų galite praleisti kitiems poreikiams, pragyvenimui. Tikėtina, kad nematydami apgaulingai didelės sumos, jūs nenorėsite ir labai daug išlaidauti. Tokiu būdu taupiau gyvensite, ir gal ir greitojo kredito neprireiks, kai norėsite apmokėti sąskaitas. Nes, ei, jos jau bus apmokėtos.

Greituosius kreditus laikykite antra finansine pagalve.

Skaityti toliau: Kaip skolintis, kad paskola dirbtų jums, o ne prieš jus

Apie skirtingus baterijų įkroviklius

Ten, kur yra elektronika ir komunikacijos, ten svarbi ir ryšių įranga. Ten, kur veikia elektronikos prietaisai su baterijomis, ten būtini ir bateriju ikrovikliai. Pasirodo, pastarųjų gali būti ir labai skirtingų. Šį kartą pasakojame plačiau apie keletą skirtingų baterijų įkroviklių.

TYSTOR SOFT

VaricomJeigu ieškotumėte pačios populiariausios ir ilgiausiai gyvuojančios akumuliatorių baterijų serijos, tai reikėtų rinktis būtent šiuos įkrovėjus. Jų išskirtinumas – itin paprastas jų naudojimas bei sandara. Kam juos naudoti? Geriausia juos naudoti vidutiniams ir mažesniems akumuliatoriams įkrauti. Ar jums reikės pakrauti automobilių akumuliatorius, ar vandens transporto priemones, o gal motociklus. Vidutinio stiprumo įkrovikliai yra optimalūs tokioms baterijoms įkrauti. Kartu jie išlaiko ir prestižo bei profesionalaus įkrovimo vardą. Tinka tiek transportui, tiek statyboms ir kitiems vidutiniam įrenginiams bei jų baterijoms įkrauti. Taip pat praverčia ir ten, kur dirbama su ryšio įranga, kur vystomos telekomunikacijos bei reikalingas baterijų įkrovimas.

TYSTOR IPC

Skaityti toliau: Apie skirtingus baterijų įkroviklius

Kaip apšviesti koridorių

Lubiniai šviestuvaiKokie sviestuvai turėtų kaboti koridoriuje namuose? Kai vieni siūlo standartinius apšvietimo sprendimus, kiti prekybininkai siūlo rinktis ką nors nestandartinio. Ką manote jūs patys? Ar jums neatsibodo naktį apgraibomis eiti į tualetą? Gal reikėtų kokių nors apšvietimo integracijų ir nakčiai, kai miegate? Keletas koridoriaus apšvietimo idėjų padės jums pasirinkti tinkamiausius šviestuvus.

Apšvietimas viršuje

Standartiniai sviestuvai koridoriuje turėtų kaboti pačiame viršuje. Geriausia, jeigu jie koridoriuje šviestų kas metrą ar du. Juos būtų galima įjungti su ratuku – reguliuojant stiprumą. O naktį būtų galima įjungti judesio daviklio režimą, kada šviestuvai įsijungtų silpniausiu režimu, esant judesiui. Tai būtų labai praktiška einant į tualetą.

Apšvieskite paveikslus

Įdomi idėja koridorių paversti tarsi meno galerija. Koridoriuje sukabinkite paveikslus ant abiejų sienų. Tai gali būti tiek piešiniai, tiek jums patinkantys plakatai, tiek įrėmintos jūsų šeimos nuotraukos. Kabinkite lubose akcentines, pakreipiamas šviesas, kurios būtų nukreiptos būtent į paveikslus. Taip, kaip apšviečiami kūriniai muziejuose ir galerijose.

Senovinės lempos

Skaityti toliau: Kaip apšviesti koridorių

Kas nutiko jūsų senam telefonui? Apklausa

Kai telefonai internetu parduodami taip lengvai, o išsimokėjimo planai vienas kitą lenkia patogumu, kartais ir mes savo mobiliuosius telefonus saugome mažiau. Juk atrodo – kas čia tokio, jeigu suges, nusipirksime kitą. Ar tai bus Android telefonai, ar iPhone, juk ne deficito laikai. Toks požiūris vyrauja iki to momento, kai sugenda senasis telefonas arba jį prarandame. Juk, kad ir kokios puikios būtų mokėjimo sąlygos, niekam nesinori tiesiog mesti pinigus dėl savo paties kaltės. Android telefonai tikrai geri, bet reikia mokėti su jais elgtis – saugoti, nelaužyti, nepamesti. Jeigu senasis prarastas dėl savo paties kaltės, tada tikrai labai gaila. Klausiame kelių žmonių, kurių neseniai užsakyti telefonai internetu jau pakeliui, kas nutiko jų seniesiems telefonams.

Sudužo ekranas

TelefonaiPaulius sako, kad tikrai laba gailisi, jog taip neatsakingai nešėsi telefoną. „Nuo pradžių sakiau, kad man tikrai telefonas nesuduš, kad visada turėsiu dėkliuką, jį naudosiu, kad nedėsiu telefono ten, kur jam nesaugu ir pan. Ir štai, dabar užsisakinėju naują Android, nes senasis jau niekam netinka. Sudužo ir ekranas, ir visas telefonas. Skubėjau į paskaitas ir bėgau mūsų akmeninėmis akademijos grindimis. Dėstytoja labai pyksta, jeigu kas nors pavėluoja. Bėgant nusitraukiau nuo savęs striukę, ji plaikstėsi rankoje. Ir staiga išgirdau siaubingą garsą, sukeltą smūgio – telefonas krito iš mano striukės kišenės ir iškart plojosi į akmenines grindis. Pasirodo, jį laikiau kišenėje ir be dėkliuko, nes prieš akimirką buvau žiūrėjęs, kiek valandų. Tad kad ir kaip saugojau, neišsaugojau“.

Įkrito į upelį

Skaityti toliau: Kas nutiko jūsų senam telefonui? Apklausa