Keisti skalbimo milteliai – ar žinojote?

Kol jūsų skalbyklei atliekamas skalbimo mašinų remontas, galite šiek tiek skirti laiko savo žinių apie skalbimą tobulinimui. Pavyzdžiui, argi ne metas sužinoti, kokių yra neįprastų skalbimo priemonių? Ne viską būtina skalbti su skalbimo milteliais, galima pasinaudoti ir kitomis priemonėmis. Štai priemones, apie kurių naudojimą skalbimui anksčiau gal net nesusimąstėte.

Aspirinas

Vaistas, apie kurį nuolat kalbama kaip apie tikrą baubą, jis tai draudžiamas, tai vėl leidžiamas, pasirodo, gali tikti skalbimui. Tad jeigu aspiriną ir vėl uždraus arba jūs paskaitysite, kad jis labai kenkia sveikatai ir nuspręsite jo nevartoti, visas sukauptas atsargas galite panaudoti drabužių baltinimui (baltų skalbinių). Paslaptis ir triukas čia paprastas: kai skalbsite baltus skalbinius, į skalbimo mašiną įmeskite su skalbimo milteliais ir vieną aspirino tabletę. Iškart užtikrinsite baltumą.

Druska

Mašinos remontasTamsius drabužius sėkmingai skalbti galima panaudojant druską. Kada ją ir kur pilti? Ją reikėtų naudoti kaip priemonę skalavimui, taigi, jau į skalbimo pabaigą, arba tiesiog ten, kur pilamas skalavimo skystis skalbimo mašinoje. Kam tai reikalinga? Tamsūs drabužiai išliks tamsūs ir nenubluks, jeigu juos paveiks druska. Ji tiesiog užtvirtina spalvą. Aišku, tiks ne kiekvienam drabužiui, nes visi yra skirtingos struktūros, tačiau, kam tiks, tas džiaugsis atradęs tokį paprastą būdą išsaugoti ryškius tamsius rūbus.

Citrina

Skaityti toliau: Keisti skalbimo milteliai – ar žinojote?