Ruošiame konservus žiemai

Jeigu turite sodą, auginate daržoves, tai mišrainės žiemai turėtų privalomai atsidurti jūsų žiemos atsargose. Juk tik jos iš tiesų gali tapti tikrai vertos dėmesio, kuomet norėsis gerų konservuotų daržovių, o tos, kurios iš parduotuvių, atrodys įtartinai. Taigi, mišraines verta konservuoti jau dabar, kol dar yra daržovių, o ypač, kuomet jaučiamas jų perteklius. Taigi, greičiau imkimės konservavimo darbų ir paruoškime ne tik mišraines žiemai, bet ir kitus skanėstus.

Mišrainės žiemai

Mišrainių receptaiKuo skiriasi konservuotos daržovės nuo mišrainių žiemai? Ne tik pavadinimu. Visgi, konservai gali būti ir visai kitokie.Konservuota mišrainė – tikras lobis tiems, kurie nenori terliotis kaskart smulkindami daržoves. Tai labai patogu. Vienu kartu pagaminate didžiulį kiekį mišrainių, jas konservuojate nedideliais kiekiais – 0,5 litro arba 1 litro indeliais. O tuomet kaskart, kuomet reikia daržovių, šiuos konservus imate iš rūsio ir su malonumu valgote. Taigi, mišrainės žiemai gali būti tikrai nuostabus dalykas.

Konservuotos daržovės

Skaityti toliau: Ruošiame konservus žiemai

Staliniai šviestuvai – kad darbas būtų patogus

Susikurti puikią darbo vietą yra labai svarbu, kadangi tik tai gali garantuoti, kad net ir patys sudėtingiausi darbai bus atlikti kokybiškai ir padės be jokių didelių pastangų džiaugtis puikiais rezultatas. Tiesa, šviestuvai pati svarbiausia darbo aplinkos detalė, labai dažnai pamirštama ir jai skiriama per mažai dėmesio. Norint būti tikru, kad darbo aplinka bus kokybiška ir reta neblogės – labai svarbu pasirinkti kokybiškus šviestuvus. Kokie labiausiai tinka? Skaitykite internetu ir tikrai rasite geriausius pasiūlymus iš visų.

Kodėl svarbu pasirinkti gerą apšvietimą?

Kokybiška darbo aplinka susideda iš labai daug smulkmenų ir jas visas įvertinus galite rasti tai, kas garantuoja, jog darbo aplinka bus kokybiška kaip niekada. Suradus tinkamą šviestuvą, pirmiausia, pavyks saugoti akytes. Darbo aplinkoje mes labai atidžiai skaitome arba naudojamės kompiuteriu, tad tokios kokybiškos aplinkos kūrimas yra būtinas, kadangi taip saugome savo sveikatą. Tam tikra prasme geras apšvietimas labai prisideda prie to, kad aplinka tampa ergonomiška ir patraukli, kad ji padeda džiaugtis kokybišku darbu.

Kokybės paieškos

Skaityti toliau: Staliniai šviestuvai – kad darbas būtų patogus

Gyvenimas kaime ir jūsų sveikatsa

Paklaustas, kokia yra ilgo gyvenimo paslaptis, jau 90 metų gyvenantis ūkininkas Romas sako, kad gyvenimas kaime su šiuolaikine zemes ukio technika – tai viskas, ko reikia, norint gyventi ilgai ir sveikai. Anot ilgaamžio, seniau žmonės dirbdavo per daug kaime, labai save nualindavo. Dabar, kuomet yra visa reikiama žemės technika, dirbama tiek, kiek ir reikia. Na o apskritai, darbas žmogų puošia. Mieste žmonės jau visai nedirba ir nejuda, dėl to ir tegyvena taip trumpai.

Tenka judėti tiek, kiek sveika

ŽŪTŠiais laikais tokios mašinos kaip sejamosios, kuliamosios, kombainai – labai palengvina darbą. Tačiau apskritai kaime žmogui judėti tenka, vietoje jis nesėdi. „Aš visuomet apeinu savo laukus, pažiūru, kaip derlius atrodo. Nėra taip, kad sėsčiau į traktorių vien tam, kad laukus apeičiau, o apeinu kasdien. Kieme žolę nusipjaunu, dar šiltnamy su žmona kažką auginame, rankomis prižiūrime, vištą kartais pasivaikau, nueiname 3 kilometrus iki ežero išsimaudyti. Pas kaimyną su dviračiu važiuoju. Taigi, judėjimo tikrai pakanka tiek, kiek žmogui jo ir reikia“, – sako Romas, pragyvenęs labai laimingą gyvenimą. „Aš dėkoju Dievui, kad man davė sveikas rankas, bet kad ir davė galvą vis dar šviesią. O taip pat – kad mums su šeima buvo padovanota tokia nuostabi, unikali galimybė gyventi šioje gražioje vietoje, kur ir gamta, ir derlius, ir ūkis, ir puikiausi miškai“, – sako vyras.

Anksčiau kaime žmonės judėdavo per daug

Skaityti toliau: Gyvenimas kaime ir jūsų sveikatsa