Kokį kilimą rinktis

Lengvai užsisakomi kilimai internetu tikrai yra ta interjero dalis, kurią lengvai sukursite gražią, jaukią, ir namus taip paprastai paversite tikra oaze ir šventove. Tačiau net ir kilimą reikia mokėti pasirinkti gražų, tikrai tinkamą. Taigi, kokį kilimą rinktis?

Kilimai ant sienų – be reikalo nuvertinta mintis

KilimaiNors kilimus ant sienos dabar visi niekiname ir šaipomės iš jų kaip iš sovietmečio atributų, bet turbūt tą darome visai be reikalo. Jeigu ne ta universali okupantų sudiegto interjero patirtis, tuomet ir kilimai ant sienų mums keltų kitokias mintis. Mat toks stilius atsirado daug seniau nei mūsų daugiabučiai, jis radosi iš senųjų rytų, kur yra gilios kilimų audimo tradicijos. Būtent ten nuostabiausių raštų didžiuliai kilimai yra kabinami ant sienų ir puikiai ten atrodo. Juose gali būti nuaustos istorijos. Net ir pasivaikščiojus po mūsų kraštų muziejus ar valdovų rūmus, pamatysime, kad praeityje kunigaikščių namuose dvaruose ant sienų būdavo didžiuliai gobelenai, ir jie buvo nuostabūs. Tad jeigu sugebėtumėte į istoriją pažiūrėti netraumuotu žvilgsniu ir nesureikšminant praėjusio šimtmečio daugiabučių interjerų, galbūt kilimai ant sienų jums sietųsi su senesniais ir garbingesniais laikais bei namais.

Minkščiausias kilimas jūsų prisilietimams

Skaityti toliau: Kokį kilimą rinktis

Vaikai dovanų gavo spausdintuvą

Spausdinimo sprendimaiNors reklama mums perša, kad vaikams reikia dovanoti tik specializuotus žaislus, iš tiesų kai kuriems gali daug labiau patikti tikri daiktai. Ir tikras spausdintuvas bei spausdintuvu kaseciu pildymas bus daug smagesnis užsiėmimas negu netikrų žaislinių, neveikiančių daiktų naudojimas.

Vaikai dovaną gavo, nes užsipirko

Šeimoje buvo visokių susitarimų dėl tam tikrų darbų. Tėvai sugalvojo žaidimo forma galiojusią sistemą dėl darbų dirbimo. Taigi, jiems buvo sudarytos sąlygos užsiprašyti tokios dovanos, kokios jie nori, kad tik galėtų padaryti tam tikrus darbus. Jie sutiko, ir darbai laiku buvo atlikti. Dovana, kurios jie norėjo, ir dėl kurios dirbo net keturis mėnesius (tai mažam vaikui – labai ilgas laikas) – tikras spausdintuvas.

Visi buvo linkę į menus

Net ir tėvams buvo iš dalies keista, kad mažyliai nori ne kokio kompiuterinio žaidimo ar lėlių, o tokio būtent daikto. Tačiau vaikai visada buvo linkę į menus, jiems tai visada labai patiko. Mergaitės visą laiką piešdavo, berniukai kažką konstruodavo, lankstydavo origami. Spausdintuvas atrodė tarsi naujos galimybės, kurios padėtų dabar padaryti dar daugiau.

Dabar spausdina viską, fantazijos nežaboja

Skaityti toliau: Vaikai dovanų gavo spausdintuvą

Įdomiausi matyti sekimo detektyvai

Ne visuomet norint sukurti detektyvą būtina sekimo įranga, tačiau šiais laikais iš tiesų sekant įtariamuosius, ji naudojama labai dažnai. Tai ir pokalbių pasiklausymas, ir vietos nustatymas, ir filmavimas. O kokius žinome filmus, kuriuose vienaip ar kitaip yra sekama? Štai keletas matytų detektyvų, kuriuose visą laiką vyksta sekimas.

Twin Peakso miestelis

Nors plačiausia sekimo įranga Twin Peakso miestelyje nėra naudojama, bet senesnėse dalyse pasiklausymo įranga tikrai buvo panaudota, o įrašai net ir klastoti. Aišku, tai yra netradicinis detektyvas, nes neturi tokiam žanrui įprastos atomazgos – viskas tiesiog ištirpsta siurrealizme. Antroje vėlesnėje dalyje, pasirodžiusioje vos prieš porą metų, įtampos daugiau, nors kartu ir siurrealizmo, nelogiškumo. Bet čia veikia ir daugiau technologijų – nuolat rodoma patalpa, kuri filmuojama kameromis ir yra stebima. Pilna kitų stebėjimo technikų, tarp jų ir telepatija.

12 įtūžusių vyrų

Sekimo įrangaŠiame filme nėra naudojama jokios sekimo technikos, kurią galėtumėte užsisakyti internetu. Tačiau yra naudojama žmogaus blaivus protas, kuris atseka visą situaciją kur kas rimčiau, nei tą gali padaryti sekimo priemonės. Filmas atskleidžia, kad visuomet visgi svarbiausia yra blaivus žmogaus protas, kaip jis viską supranta, suvokia ir interpretuoja. Taigi, 12 įtūžusių vyrų gali tapti liudininku, kad ir technologijos bus neteisios, jeigu žmogus suklys. Šiame filme 12 prisiekusiųjų balsuoja, ar išteisinti žmogų dėl nusikaltimo. Vienas žmogus sako, kad žmogus nekaltas. Visi kiti sako, kad kaltas. Filmo eigoje įtikinami visi prisiekusieji dėl žmogaus nekaltumo. Taigi, įrodymai, kurie buvo surinkti bylos tyrimo metu, nėra viskas.

Hičkoko „Butas“

Skaityti toliau: Įdomiausi matyti sekimo detektyvai

Kuo skiriasi proginės puokštės

Pažvelgę, kokias dabar galima rasti gėles jų parduotuvėse, pamatysime, kad pasirinkimas yra tikrai labai platus. Ir čia bus ir geles dezuteje, ir vazonuose, ir po vieną, ir spalvotos, ir baltos, ir kitokios. Pakalbėkime apie puokštes, kuo jos skiriasi?

Vestuvinė puokštė

Skinamos gėlėsJeigu per vestuves pamatysite, kaip atrodo geles Klaipedoje, pastebėsite, kad vestuvinė tendencija turi savo kryptį. Per vestuves nėra dovanojama visiškai bet kokios, atsitiktinės gėlės. Tai visada yra nuolatinis procesas ir gėlės turi savo kryptį, kokios jos turi būti parinktos, kaip paruoštos. Dabar per vestuves madinga turėti mažas minimalistines puokštes, kurios savo spalvomis ir grožiu neužgožtų daugybės pastangų nuotakai pačiai atrodyti gražiai. Kadaise, manoma, per vestuves nuotaka būdavo gausiai puošiama gėlėmis, kad kvepėtų. Dabar mes turime visiškai kitokias vestuvines tradicijas, todėl ir norime, kad per vestuves būtų galima tiesiog simboliškai turėti gėles, joms tarsi simbolizuojant būtent vaisingumą.

Kalėdinė puokštė

Skaityti toliau: Kuo skiriasi proginės puokštės