Ar parketo grindys geras pasirinkimas?

Planuojant, kokia grindų danga bus namuose, tenka apsvarstyti įvairius variantus. Vienas iš populiariausių – parketas, todėl norima sužinoti visus svarbiausius privalumus ir trūkumus bei sužinoti kada reikalingas grindų šlifavimas ar kiti atnaujinimo darbai. Tam, kad parketo grindys džiugintų savo privalumais, reikia tinkamai jomis rūpintis, tuomet ilgai galėsite džiaugtis grindų teikiamais privalumais.

Grindų priežiūraDidžiausias privalumas – natūralumas. Mediena yra natūrali, šilta ir maloni prisilietimui medžiaga. Jeigu lygintume laminatą ar plyteles su parketu, tai tikrai pajaustume skirtumą. Daugelis galvoja, kad vietoje parketo galima rinktis laminatą ir bus labai panaši grindų danga. Panašumas bus tik tas, kad laminato ir parketo išvaizda gali būti panaši spalvomis ar raštu, tačiau daugiau panašumų nėra, nes parketas yra natūralios medžiagos grindų danga, o laminato – ne. Vaikščiojant grindimis basomis juntama maloni šiluma, kuri būdinga natūraliai medienai. Taigi, natūralumas yra didžiulis privalumas, kuriuo susižavi daugybė žmonių. Kitas svarbus privalumas – didelis pasirinkimas įvairių medienos raštų ir spalvų. Galėsite pritaikyti įvairiems interjerams. Tai grindų danga, kuri puikiai tinka tiek šildomoms, tiek ir paprastoms grindis. Tereikia žiūrėti ar gamintojas nurodo, kad jas galima naudoti šildomoms grindims, jei jums tokių reikia. Pakalbėjus apie svarbiausius privalumus, reikia paminėti ir trūkumus. Pats didžiausias – kaina. Daugelis pirkėjų sužinoję, kokia parketo kaina nusprendžia ieškoti alternatyvų. Parketo kaina tikrai didelė, tačiau reikia pagalvoti apie tai, kad tokios grindys bus ne vienam dešimtmečiui. Tai ilgaamžė natūrali medžiaga, kuri ilgai tarnaus. Tereikia ja tinkamai rūpintis. Kalbant apie tai, reikia paminėti, kad didelis trūkumas daugeliui atrodo tas, kad parketą kas kažkiek laiko reikia atnaujinti. Tuomet gali būti reikalingas grindų šlifavimas ir lako ar alyvos padengimas. Tačiau parketą atnaujinę ir vėl ilgą laiką džiaugsitės natūralių grindų privalumais, o kitas dangas taip paprastai neatnaujinsite, todėl teks keisti visą grindų dangą, pavyzdžiui, laminatas, kai susidėvės, tai jo negalėsite nei nušlifuoti, nei nudažyti, o teks nuimti visą dangą ir pirkti naują, kurią vėl turėsite sudėti.

Skaityti toliau: Ar parketo grindys geras pasirinkimas?

Kaip įsigyti baldus pigiau?

Baldai reikalingi ne tik tuomet, kai senieji nebetinkami naudoti, bet ir keičiant namų interjerą, po remonto ar tiesiog norint atsinaujinti. Tuomet ieškoma, kur galima įsigyti pigiau ir randama daug pasiūlymų su užrašu baldai akcija. Taigi, kaip neapsigauti ir įsigyti tikrai pigius baldus, tačiau tokius, kurie nenusileidžia kokybe brangiems baldams?

Žinoma, kad daugelis susižavi reklaminiais skelbimais skelbiančiais, kad baldai parduodami pigiai, tačiau neretai tenka nusivilti, nes pasidomėjus visomis pirkimo sąlygomis, pamatome, kad yra papildomų pirkimo sąlygų ar pristatymas labai brangus, ar dar koks nors paslėptas kriterijus, kuris galutinę kainą padidina. Vis dėl to, neverta nuleisti rankų ir paieškas nutraukti. Šiuo metu galimybės tikrai neribotos. Ieškokite internetu tinkamų pasiūlymų ir radę išsiaiškinkite kokios yra pirkimo sąlygos.

Svetainė su baldaisDažnai klausiama, kodėl internetu baldai parduodami pigiau. Pats paprasčiausias atsakymas susijęs su tuo, kad parduotuvė veikdama taip gali sutaupyti pinigų fizinių parduotuvių išlaikymui. Juk kainuoja patalpos, jų išlaikymas, darbuotojų atlyginimai, sandėliavimo paslaugos ir kt. Dažnai parduotuvės veikia tokiu principu, kad prekės parduodamos ir internetu, ir galima nuvykti į fizinę parduotuvę. Tokios veiklos išlaikymas pigesnis, nei išlaikyti vien tik fizines parduotuves. Be to, prasiplečia pirkėjų ratas, nes ne visuose miestuose yra fizinės baldų parduotuvės, todėl daugelis gali įsigyti patikusius baldus internetu.

Skaityti toliau: Kaip įsigyti baldus pigiau?