Ruošiame konservus žiemai

Jeigu turite sodą, auginate daržoves, tai mišrainės žiemai turėtų privalomai atsidurti jūsų žiemos atsargose. Juk tik jos iš tiesų gali tapti tikrai vertos dėmesio, kuomet norėsis gerų konservuotų daržovių, o tos, kurios iš parduotuvių, atrodys įtartinai. Taigi, mišraines verta konservuoti jau dabar, kol dar yra daržovių, o ypač, kuomet jaučiamas jų perteklius. Taigi, greičiau imkimės konservavimo darbų ir paruoškime ne tik mišraines žiemai, bet ir kitus skanėstus.

Mišrainės žiemai

Mišrainių receptaiKuo skiriasi konservuotos daržovės nuo mišrainių žiemai? Ne tik pavadinimu. Visgi, konservai gali būti ir visai kitokie.Konservuota mišrainė – tikras lobis tiems, kurie nenori terliotis kaskart smulkindami daržoves. Tai labai patogu. Vienu kartu pagaminate didžiulį kiekį mišrainių, jas konservuojate nedideliais kiekiais – 0,5 litro arba 1 litro indeliais. O tuomet kaskart, kuomet reikia daržovių, šiuos konservus imate iš rūsio ir su malonumu valgote. Taigi, mišrainės žiemai gali būti tikrai nuostabus dalykas.

Konservuotos daržovės

Taip pat labai pasitarnauti gali ir konservuotos daržovės. Jeigu tik norite jų turėti, galite su džiaugsmu jas nepjaustytas konservuoti. Agurkai, pomidorai, cukinijos, moliūgai… Visos daržo ir šiltnamio gėrybės gali tapti nepaprastu gardėsiu žiemai, jeigu planuojate visa tai valgyti vėliau. Galite, kaip minėta aukščiau, viską smulkinti ir konservuoti kaip mišraines, o galima ir atskiras daržoves konservuoti. Visada turėsite, ką įsidėti į lėkštę žiemai.

Uogienės

Labai svarbus dalykas – turėti konservuotų uogienių, kurios vėliau taps pačiomis nuostabiausiomis vasaros palydovėmis ir priminimais apie saulėtas dienas, kuomet ant medžių šakų sirpo saldžios uogos. Taigi, būtinai gaminkite serbentų, vyšnių ir kitas saldžias uogienes. Galėsite tepti ant duonos, ant batono ir dėti ant blynų, košių, pyragų. Aišku, uogienių nauda yra abejotina dėl to, kad jas gaminant sunaudojama labai daug cukraus, na o cukrus nėra toks jau geras dalykas, tad uogienės vertė darosi panaši kaip ir medaus, kuris iš gamtos – tačiau labai saldus. Visgi, saikingai tikrai galima, o ypač tokių uogienių, kurios išlaiko savo vertingąsias savybes: aviečių, vyšnių, juodųjų serbentų, šaltalankių. Tikri vitaminų užtaisai.

Kompotai ir sultys

Kai kurie žmonės pripažįsta tik vieną gėrimą – tyrą vandenį. Tai gėrimas, kurio mums gyvenime reikia labiausiai, be kurio tarsi negalime gyventi. O kiti mėgsta saldžius gėrimus. Tad štai kompotai ir sultys gali būti labai skanūs ir naudingi. Tai bus geriau nei pirktiniai limonadai, skanu ir sveika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *